Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє Укрінформ.

«Можу сказати, що Міністерство юстиції стягує з Газпрому ще так само 6 млрд доларів за рішенням українського суду по штрафу на користь бюджету з ініціативи Антимонопольного комітету. Ми вже стягнули частину коштів — усе, що було у Газпрому на території України, було описано, арештовано і стягнено до державного бюджету. Це понад 100 млн грн, які вже потрапили до українського бюджету», — зазначив Петренко.

Він зауважив, що Міністерство юстиції співпрацюватиме з колегами по інших рішеннях для того, щоб змусити Росію виплатити до копійки всі борги, які є на сьогодні.

Як уточнив міністр, «мова йде про 8,5 млрд грн».

«Є відповідне доручення прем'єр-міністра Гройсмана, і ми зараз маємо хороші перспективи і хороші напрацювання щодо виконання цих рішень не тільки в Україні, але і в інших країнах, з якими в України є відповідні договори», — повідомив міністр юстиції.

Що стосується рішення Стокгольмського арбітражу, який 28 лютого зобов'язав Газпром доплатити Нафтогазу $4,63 млрд за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту, Петренко зауважив, що наразі Нафтогаз України проводить відповідні заходи щодо запуску процесу стягнення цих коштів.