Cora розроблявся протягом останніх восьми років, і компанія розраховує запустити службу безпілотного повітряного таксі в Новій Зеландії протягом трьох років, повідомляє ITC.

За даними The New York Times, компанія вже якийсь час розробляє мобільний додаток, який по зручності і простоті використання нічим не поступиться додатку популярного онлайн-сервісу замовлення таксі Uber, і почала таємно тестувати своє таксі з осені минулого року.

Найближчим часом прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн повинна публічно оголосити про підписання нової угоди з Kitty Hawk і приступити до сертифікації апарату. Переговори за участю різних регуляторів ведуться вже більше 18 місяців.

Що стосується безпілотного літального апарату Kitty Hawk Cora, він, як багато подібних проектів, є повністю електричним і використовує технологію вертикального зльоту і посадки.

Cora здатний транспортувати двох осіб (маса не уточнюється). Сумарна потужність електромоторів не повідомляється, але відомо, що апарат може літати на висоті від 150 до 900 метрів з максимальною швидкістю 177 км/год.

Одного заряду акумуляторів повинно вистачити на 100 км шляху. Розмах крил, по обидва боки яких розподілено 12 пропелерів (по 6 на кожну сторону), досягає 11 метрів.

У листуванні з NYT Ардерн зазначила, що Нова Зеландія має намір до 2050 року повністю перейти на транспорт з нульовим рівнем викидів в навколишнє середовище і проекти на кшталт безпілотної служби таксі Kitty Hawk є частиною цього амбітного плану.

У Kitty Hawk ж заявили, що вибрали саме Нову Зеландію з двох основних причин: перша – економіка, яка динамічно розвивається; друга — Головне управління цивільної авіації Нової Зеландії (орган, який регулює всі, що відбувається в повітряному просторі країни) користується повагою серед світової спільноти регуляторів.