Про це він сказав під час зустрічі з підприємцями і архітекторами.

«Сучасні світові стандарти будівництва відрізняються від тих, що діють в Україні. Наше завдання зараз — швидка адаптація будівництва до європейських норм. При співвідносній ціні будівництва у Європі та США ми бачимо в Україні зовсім іншу архітектуру. Я налаштований дуже рішуче. Треба з’ясувати, що ми можемо змінити одразу, що потребує більш глибинної роботи. Затягувати час – не варіант, — сказав глава Уряду. — Я вважаю, що за декілька тижнів ми маємо напрацювати рішення і їх ухвалили. Час має критичне значення».

Учасники зустрічі наголошували, що конкретні зміни стандартів будівництва у бік їх осучаснення гармонізують міську архітектуру та зроблять її зручнішою для користування містян. Архітектори висловили конкретні пропозиції, які будуть враховані Урядом під час внесення змін до будівельних норм.

Нагадаємо, за підсумками 2017 року, будівництво житла в Україні зросло на 9%.

За даними Державної служби статистики України, обсяг прийнятого в експлуатацію житла в містах минулого року становив в абсолютних цифрах 7,3 млн кв м, в сільській місцевості – майже 3 млн кв м.

Лідером в регіональному розрізі минулого року стала Луганщина, де будівництво житла зросло втричі.

В десятку найкращих також увійшли Полтавщина (зростання 71,8%), Івано-Франківщина (29,9%), Київ (29,9%), Закарпаття (24,9%), Одеська область (25,1%), Тернопільська область (25%), Дніпропетровщина (24,4%), Рівненська область (21,5%), Львівська область (11,6%).