Поставки вже почалися в штаті Арізона, де компанія також тестує свої безпілотні таксі, повідомляє Хайтек.

У Uber зазначили, що поки для перевезення вантажів вони використовують модель транспортного вузла, в якому вантажівки їдуть автономно більшу частину шляху, однак живі водії керують автомобілем останні кілька миль. Компанія тестувала перевезення з листопада, але публічно розповіла про це тільки зараз.

Поєднання живого водія і безпілотного автомобіля в Uber пояснили тим, що робот добре справляється з поїздками на великих шосе, однак для поїздок по міських вулицях технологію потрібно тестувати додатково. Крім того, такий метод, нехай і в короткостроковій перспективі, не позбавить водіїв робочих місць.

Uber не розкриває скільки вантажівок в даний час утримується в їх парку, які типи товарів вони перевозять і скільки миль автомобілі проїхали самостійно.

Команда передових технологій Uber, яка займається технологією безпілотного автомобіля, розповіла тільки про те, що на сьогоднішній день всі транспортні засоби з парку проїхали в сумі два мільйони миль.

У Uber заявили про амбіції довести процес до повної автоматизації, коли перевезення вантажу не вимагатиме людських зусиль.