Про це він розповів в інтерв'ю виданню Reuters, повідомляє ITC.

«Ми очікуємо, що зможемо окупити покупку Tesla Semi всього за півтора року, грунтуючись на витраті і вартості електрики, а також на більш дешевому технічному обслуговуванні. Електричні двигуни набагато простіші як з точки зору кількості складових частин, так і з точки зору запчастин, необхідних для їх ремонту» — заявив Монкмайер.

Варто зазначити, що під час анонса Tesla Semi Ілон Маск пообіцяв, що покупка електричної вантажівки окупить себе всього за два роки за рахунок більш низької вартості електрики в порівнянні з дизельним паливом і більш простої конструкції, яка не вимагає такого складного і дорогого обслуговування, як класичні тягачі.

Втім, є велика різниця між заявами бізнесмена, який рекламує свій товар і відгуками користувача продукції. Саме тому заява президента транспортного підрозділу логістичної компанії DHL Джима Монкмайера заслуговує на окрему увагу.

Дивіться також: Вражаючий розгін електровантажівки Tesla Semi. Відео

Його компанія ще не отримала замовлені вантажівки Tesla Semi для тестування в реальних умовах, проте доступ до докладної документації та багатий досвід використання вантажного транспорту дозволяє йому робити досить точні і зважені прогнози.

У свою чергу Ілон Маск, зазначив в Twitter, що термін окупності — це не єдине, чим зможе здивувати комерційна версія Tesla Semi.

«Я відчуваю оптимізм з приводу того, що фінальна версія Tesla Semi отримає більш просунуті характеристики в порівнянні з оголошеними в момент анонса, причому за ту ж вартість. Tesla Semi буде чимось абсолютно особливим» — заявив Маск.