Економісти ЄЦБ наступного тижня представлять переглянуті квартальні прогнози зростання та інфляції, які, на думку спостерігачів ринку, можуть бути ключовими для наступного рішення центрального банку.

Офіційні дані статистичного агентства ЄС Eurostat в середу показали, що рівень інфляції в єврозоні в річному численні знизився з 1.3% до 1.2% в лютому, до найнижчого рівня з грудня 2016 року.

Однак базова інфляція, яка виключає волатильні ціни на продовольство, енергію, алкоголь і тютюн, залишилася незмінною на рівні 1%. Інфляція в сфері послуг і не енергетичних промислових товарів збільшилася за цей період.

Зокрема, ціни на електроенергію впливають на зниження рівня інфляції протягом декількох місяців, в той час як на лютневі дані також вплинуло різке падіння інфляції цін на продовольство, аналогічне тому, яке було зареєстровано в Німеччині (читати детальніше).

Політики попереджають, що високий курс євро може загрожувати середньостроковій інфляційної мети ЄЦБ близькою до 2%. Незважаючи на вражаючий недавнє зростання курсу єдиної валюти по відношенню до долара, вона залишалася досить стабільною на торгово-зваженій основі за останні шість місяців.

Ці дані не зробили значного впливу на євро, який знизився приблизно на 0.15% по відношенню до долара безпосередньо під час публікації звіту.

Приєднуйтесь до швидкозростаючого ринку форекс, слідуючи за досвідченими трейдерами з усього світу. Копіюйте їх торгові стратегії і отримуйте їх угоди на вашому інвестиційному рахунку. Детальніше.