Про це повідомили в прес-службі компанії.

«Компанія Visa дозволяє використання дебетових, кредитних і передплачених карт Visa для покупки криптовалюти за умови, що такі транзакції відповідають чинному законодавству країни як продавця криптовалюти, так і її покупця», — йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначає компанія, банки-емітенти приймають рішення про авторизацію таких транзакцій і встановлюють розмір комісії для власника картки, якщо така комісія передбачена.

«Банки-еквайєри і торгово-сервісні підприємства несуть відповідальність за те, щоб при формуванні транзакцій по картах Visa кожна транзакція отримувала коректний код в рамках платіжної системи Visa, завдяки чому банки-емітенти можуть покладатися на точність і послідовність отриманих транзакційних даних при прийнятті рішень про схвалення або відхилення авторизаційних запитів. Політики компанії Visa щодо правил формування транзакцій не змінилися», — уточнили в Visa.

Нагадаємо, раніше стало відомо, щоVisa і Mastercard ввели комісію за покупку криптовалюти за дебетовою або кредитною карткою, прирівнявши такі операції до зняття готівки.