Як зазначає прес-служба регулятора, у конкурсі взяли участь 69 претендентів.

На фінальному етапі Правління НБУ провело співбесіди з чотирма претендентами, з числа яких обрало кандидатуру Дениса Новикова. Він найбільш повно відповідав вимогам та цілям вакантної посади.

«Серед професійних переваг Новикова – десятирічний досвід роботи в структурі банківського нагляду НБУ, який ним був успішно застосований на практиці для реорганізації структури підрозділів банківського нагляду та впровадження принципово нової системи банківського нагляду. Зокрема, Новиков брав активну участь в проектах із впровадження системи раннього реагування, комплексної оцінки ризиків банків, єдиних процедур та методології процесу наглядових перевірок та оцінки, єдиного звіту з діяльності банку», – прокоментувала призначення заступник голови Катерина Рожкова.

Новиков має понад 22-річний досвід роботи на банківському ринку, із яких 10 років – в Національному банку на керівних посадах в системі безвиїзного нагляду та інспектування.

До призначення на нову посаду з березня 2015 року працював заступником директора Департаменту банківського нагляду – начальником управління.