Про це повідомляє джерело в правоохоронних органах, пише censor.net.

Нагадаємо, Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього народного депутата України Шепелева «в скоєнні організації умисного вбивства і замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб; організації заволодіння транспортним засобом; організації розкрадання державних коштів ПАТ „Родовід Банк“, їх легалізації та службового підроблення».

В кінці грудня 2012 року підозрюваний Шепелєв оголошений в міжнародний розшук.

У липні 2013 він був затриманий на території Республіки Угорщина та за результатами проведення процедури екстрадиції в березені 2014 року доставлений на територію України.

Однак, в липні 2014 року Шепелев з метою ухилення від кримінальної відповідальності втік з-під варти, в зв'язку з чим його в той же день повторно оголосили в міжнародний розшук, і суд обрав стосовно нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Раніше «Мінфін» писав, що депутат Олександр Шепелев називає провокацією звинувачення на його причетності до розкрадання 535 млн гривень.

Нагадаємо, СБУ підозрює Шепелева в причетності до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн гривень, а також в участі спільно з Павлом Борулько організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн гривень в березні — травні 2009 року.

Раніше СБУ заявила про закінчення розслідування кримінальної справи про розкрадання власником банків «Європейський», «Національний Стандарт» і «Володимирський» Павлом Борулько та іншими особами коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 620 млн гривень.