Як зазначили у Фонді, протягом 2012-2014 років власники та керівники банку цілеспрямовано направляли діяльність банку на масштабне псевдо кредитування – за попередньою змовою з третіми особами було ухвалено низку рішень щодо кредитування «фіктивних підприємств» на суму понад 329,7 млн грн.

При цьому перерахування коштів за кредитними договорами подібним суб'єктам господарювання відбувалось або під заставу неліквідних цінних паперів, або без передачі будь-якого майна у забезпечення.

Частина кредитів у вигляді відкличної відновлювальної кредитної лінії з кредитним лімітом на суму у понад 79 млн грн була передана чотирьом компаніям в один день – 31 грудня 2013 року – за день до Нового року, коли робота банків з клієнтами не здійснюється, а проведення платежів було обмежене.

Ще одним способом проведення махінацій із ліквідними активами Інтербанка до передачі банку в управління ФГВФО було купівля „сміттєвих“ цінних паперів – боргових зобов’язань за простими векселями. Балансова вартість портфелю цінних паперів складає 228,5 млн грн, а оціночна – 0,01 млн грн.