«За»  прийняття закону проголосувало 266 народних депутатів.

Закон вносить зміни у процедуру продажу державних та комунальних підприємств і створює прозорі умови приватизації. П

ісля підписання Президентом та набуття чинності, законопроект №7066 зможе замінити сім чинних окремих законів про приватизацію.

Законопроект допомагає розширити коло потенційних інвесторів, адже істотно посилює захист їх прав. Для цього він передбачає можливість використання найкращих міжнародних практик вирішення спорів і застосування міжнародного права в договорах купівлі-продажу до 2021 року. Якщо, наприклад, покупець бажатиме, аби договір купівлі-продажу регулювався правом Англії та Уельсу, орган приватизації буде зобов’язаний задовольнити цю умову.

Новий законопроект також дозволить перейти до ринкового ціноутворення на об’єкти державної власності. Законопроект встановлює єдиний прозорий алгоритм продажу великих державних об’єктів та єдину процедуру продажу малих. Відповідно до чого, ним визначено 2 способи продажу державних та комунальних підприємств:

- відкритий інтернет-аукціон в ProZorro.Продажі для об’єктів малої приватизації (вартість активів яких становить менше 250 млн грн) із можливістю застосування класичного і голландського (на пониження ціни) аукціонів при проведення торгів;

- аукціон із залученням інвестиційного радника із числа найбільших інвестиційних банків світу для приватизації великих об’єктів (вартість активів яких становить понад 250 млн грн).

Нарешті, законопроект суттєво обмежує участь компаній країни-агресора у приватизації.

#7066 - законопроект «Про приватизацію» - друге читання from Max Nefyodov
Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram