Зокрема, сайти пропонують власникам біткоіна отримати нову криптовалюту і після введення парольної фрази крадуть кошти. Підозри падають і на саму криптовалюту, повідомляє Insider Pro.

За даними Ledger, зловмисники користуються довірливістю власників біткоінів, заманюючи їх на безліч сайтів, за допомогою яких нібито можна отримати нову криптовалюту.

Блогер bitcoinblooddiamond назвав Bitcoin Diamond «скамом величезних масштабів»: команда анонімна, а її активність в соцмережах мінімальна, крім того, немає опису технічних деталей та інформації про співпрацю з біржами криптовалют. Зокрема, блогер пише:

«У Bitcoin Diamond немає блокчейна і коду. Це скам, створений спеціально для того, щоб вкрасти ваші біткоіни. Якщо ви тримаєте Bitcoin Diamond, продавайте їх негайно».

Хардфорк Bitcoin Diamond, ініціаторами якого стали три анонімні розробника, відбувся в кінці листопада. Новий токен має тікер BCD, його підтримують 28 бірж, включаючи OKEx і CEX.com.

Від біткоіна Bitcoin Diamond відрізняється збільшеним в десять разів максимальним обсягом емісії, розміром блоку в 8 Мб, а також іншим алгоритмом майнінгу (оптимізований X13; розрахований на GPU). Крім того, в ньому реалізований захист від повторного відтворення і підтримка SegWit.