Про це йдеться в заяві правління Ощадбанку у відповідь на інформацію в ЗМІ про обшуки в фінустанові, що проводилися детективами НАБУ у справі про конфіскацію $1,5 млрд екс-президента Віктора Януковича і його оточення.

Всі кошти по спецконфіскації знаходяться на рахунках Держказначейства. Будь-які звинувачення в «незаконному списанні» не мають ніяких підстав.

«Ощадбанк» діяв чітко відповідно до вимог чинного законодавства", — йдеться в заяві.

«Інформація про перерахування коштів на рахунки Держказначейства підтверджена. Відповідні документи знаходяться в розпорядженні всіх зацікавлених державних органів та розміщені на сайті Генеральної прокуратури України», — сказано в заяві.

У банку зазначили, що звинувачення на адресу його посадових осіб є безпідставними, однак запевнили в готовності співпрацювати зі слідством і надати всі необхідні документи для юридичного підтвердження законності своїх дій.

Також банк звернувся до керівництва держави і свого акціонера в особі Кабінету міністрів, керівництва Генпрокуратури і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою звернути увагу на абсурдність ситуації, коли держбанк стає об'єктом переслідування з боку держави.

Нагадаємо, 27 грудня НАБУ провело виїмку документів в Ощадбанку стосовно справи про конфіскацію грошей Януковича.

28 грудня стало відомо, що НАБУ проводить розслідування відносно голови правління Ощадбанку Андрія Пишного та його підлеглих за підозрою в розтраті майна на $21 млн в рамках виконання рішення суду про конфіскацію грошей Януковича.