По-перше, правління НБУ скасувало вимогу щодо наявності індивідуальних ліцензій Національного банку на вивезення фізичною особою банківських металів вагою, що перевищує 500 г.

Дозвіл на вивезення банківських металів в такому обсязі буде можливий за умови письмового декларування митному органу та на підставі документів, що підтверджують придбання цією особою банківських металів в уповноважених банках та/або Національному банку в повному обсязі.

По-друге, скасовується вимога щодо необхідності отримання юридичними особами спеціального дозволу Нацбанку на ввезення банківського металу, виготовленого нерезидентом за договором про перероблення давальницької сировини, якщо ці банківські метали в повному обсязі продаються Національному банку.

Достатньо лише наявності договору, на підставі якого здійснювалась переробка, а також договору на поставку банківських металів Національному банку.

Відповідні зміни закріплено постановою правління Національного банку № 142 від 26 грудня 2017 року, яка набуває чинності 28 грудня 2017 року.