Про це йшлося під час підсумкової наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків.

За словами в.о. голови НБУ Яківа Смолія, регулятор залишається відданим режиму гнучкого курсоутворення та продовжує реалізовувати стратегію валютних інтервенцій.

«З початку року ситуація на ринку для національної валюти була загалом сприятлива і нам вдалося викупити з ринку трохи менше ніж $1,5 млрд. Ці кошти поповнили золотовалютні резерви, які зараз дорівнюють майже $19 млрд», − зауважив Смолій та додав, що Нацбанк має достатньо коштів та інструментів для згладжування надмірних коливань на валютному ринку.

Крім того, Смолій зазначив, що загалом, 2017 рік був сприятливим для української економіки: інфляція поступово знижувалась, ми нарощували золотовалютні резерви, скасовували адміністративні обмеження на валютному ринку.

«Вже зараз ми значно лібералізували валютний ринок, скасувавши майже всі обмеження 2014-2015 років. Далі – запровадження нового валютного регулювання», − наголосив він.

В.о. голови зазначив, що новий закон «Про валюту» зробить валютне регулювання в Україні прозорим, простим та зрозумілим для населення, бізнесу та банків, а Національному банку дасть можливість більш оперативно та ефективно реагувати на зміни стану платіжного балансу та кон'юнктури ринку.