За даними Bloomberg, в результаті форку з'явиться коін під назвою UnitedBitcoin з розміром блоку до 8 МБ.

Крім того, буде додана функція смарт-контрактів і підтримка мережі Lightning Network, що дозволяє проводити більше транзакцій, повідомляє Cryptocurrency Tech.

За словами Гарзіка, близько 10% майнерів біткоіна вже переключилися на майнінг UnitedBitcoin. Зокрема, монета отримала підтримку китайських майнерів, які припинили видобувати біткоіни через ускладнення розрахунків.

Форк підтримують кріптобіржі zb.com і Exx.com.

UnitedBitcoin також пропонує захист від повтору, завдяки чому люди не зможуть витратити коін двічі. У нового коіна буде значний резерв для стабілізації ціни щодо фіатних валют, таким чином він зможе конкурувати з Tether, недавно постраждалим від злому.

Після форку UnitedBitcoin отримає кожен власник біткоіна. Попередні форки залучали нових покупців біткоіна, так як їм хотілося отримати додаткові коіни.

У жовтні Гарзік заявляв про намір створити більш досконалу криптовалюту, ніж біткоін. Криптовалюта під назвою Metronome стане першою, яка зможе перемикатися між блокчейнамі.

Нагадаємо, що 12 грудня в мережі біткоіна на блоці 498 888 відбувся черговий хардфорк Super Bitcoin.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що мережа біткоін чекає інший хардфорк під назвою Lightning Bitcoin, який орієнтовно має відбутися 23 грудня на блоці 499 999.