За словами фахівців, потенційний вплив інноваційної технології на фінансовий ринок можна порівняти за масштабами з появою інтернету, повідомляє Forklog.

«Ми очікуємо, що блокчейн повністю змінить бізнес-моделі компаній. Технологія дозволяє здійснювати транзакції швидше і дешевше, а також усуває необхідність в посередниках, завдяки чому зменшується ступінь інформаційної асиметрії між сторонами», — йдеться в документі.

Крім того, банкіри впевнені, що до 2027 року близько 10% світового ВВП будуть так чи інакше пов'язані з блокчейном.

Читайте також: Криптовалюта ефір в числі трендів, які змінюють світ — Goldman Sachs

Проте фінансисти прохолодно відгукнулися про самі криптовалюти, назвавши їх «дуже спекулятивними», з огляду на «відсутність в них початкової цінності або підтримки з боку центрального банку».

У презентації наголошується, що, хоча криптовалюти і можуть стати альтернативою фіатним валютам, особливо в країнах з високою інфляцією, цифровим грошам спершу потрібно присвоїти статус легального активу і створити відповідну нормативно-правову базу.

Також банкіри висловили побоювання щодо хардфорків, які використовуються для створення нових криптовалют. На їхню думку, часті «розколи» блокчейнів можуть привести до інфляції.

Варто зазначити, що тільки в цьому році стало відомо, як мінімум про п'ять нових «біткоінів»: форки Bitcoin Cash, Bitcoin Gold і Bitcoin Diamond вже відбулися, ще два — Lightning Bitcoin і Bitcoin God — заплановані на другу половину грудня.