Окремий пункт списку присвячений криптовалюті ефір, яка, на думку аналітиків банку, більш перспективна, ніж біткоін, повідомляє Хайтек.

Бум криптовалют в 2017 році привів до рекордного зростання не скільки біткоіна, скільки криптовалют на платформі Ethereum. За рік курс ефіру виріс на 5 700%, в той час, як біткоіна — приблизно на 1 400%.

Варто відзначити, що в список трендів увійшли технології з різних галузей — від фінансів до обчислювальних систем і харчових продуктів. Автори збірки зазначили, що багато явищ існують вже давно, але саме в найближчим часом вийдуть на пік популярності.

Так, технологія розпізнавання облич зародилася ще в 1960 роки, а вегетаріанські бургери давно подають в якості альтернативи м'ясу. Однак за цей час технологія розпізнавання облич удосконалилася, а експерименти з штучним м'ясом стали більш масовими, так як в світі зріс попит на білкові продукти.

Goldman Sachs також робить ставку на кіберспорт. Змагання з комп'ютерних ігор не тільки привертають велику аудиторію, але і непогано окупаються. Очікується, що в 2017 році обороти киберспортівной індустрії зростуть на 41%.

Також Goldman Sachs включив в список квантові комп'ютери і створення цифрових близнюків — віртуальних моделей реальних систем, на яких можна випробувати нові технології або методики. Автори зазначили, що цифрові копії використовувалися NASA ще в період активного освоєння космосу.

Два пункти списку присвячені фінансовим трендами, а саме альтернативній ставці за ризик і спеціалізованим компаніям за цільовими злиттям і поглинань (SPAC).

«Хоча ці продукти і платформи з'явилися давно, зараз в їхньому розвитку настав переломний момент. Вони стають все більш зручними і доступними і отримують все більш широке застосування», — цитує аналітиків Bloomberg.