Як повідомляється, за результатами листопада митні відрахування перевищили 31,3 млрд грн. Це на 3 млрд грн, або на 10,9% перевищує доведені індикативи. Фактичні надходження порівняно з листопадом 2016 року зросли на 41,1% або на 9 млрд 134 млн грн.

За словами Мирослава Продана, середньоденні надходження у листопаді поточного року склали 1 млрд 425 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року вони збільшились на 41%, або на 415 млн грн.

«Сьогодні ми працюємо над забезпеченням наших митниць в пунктах пропуску самими сучасними технічними засобами контролю з метою ефективної боротьби з контрабандою та виведення української економіки з тіні. Це надасть можливість забезпечити дохідну частину державного бюджету і в наступному році», – наголосив чиновник.

Також, очільник фіскалів підкреслив, що встановлення технічних засобів контролю, зокрема, скануючих систем, вагових комплексів, систем GPS-замків, фото- і відеокамер, які забезпечені програмним продуктом щодо зчитування номерних знаків – це заходи, які вже почала та у подальшому буде реалізовувати ДФС з метою боротьби з митними правопорушеннями та контрабандою.

Загалом, з початку року митницями ДФС фактично перераховано до бюджету 284 млрд 971 млн грн митних платежів. Понад індикатив забезпечено 30 млрд 151 млн грн. Фактичні надходження порівняно з січнем-листопадом 2016 року зросли на 35,1%, або на 73 млрд 982 млн грн.