Погані передчуття не заважають йому створювати фонд обсягом  500 млн для інвестицій в цю криптовалюту, пише Bloomberg.

«Це бульбашка, і у неї багато піни, — заявив Новограц на криптовалютній конференції в Нью-Йорку. — Біткоін буде найбільшою бульбашкою у нашому житті».

Проте, почавши інвестувати в біткоін, коли той ще коштував $90, Новограц запускає новий криптовалютний хедж-фонд обсягом $500 млн. Як очікувалося, біткойн пробив позначку в $10 тисяч і досягав піку в $10 825 (о 08:35 за київським часом).

Фонд Galaxy Digital Assets стане найбільшим в своєму роді і може подати сигнал про те, що великі інвестори з Уолл-стріт починають визнавати біткоін як легальний актив, пише Хайтек.

Сам Новограц після провалу Fortress Investment Group на два роки пішов з фондового ринку, але тепер повернувся.

«Бульбашки починаються з ідей, які часто бувають правильними, — пояснює Новограц. — Я не думаю, що багато хто з криптовалюти — взагалі валюти, навіть біткоін. Але біткоін може перемогти (як актив), так як в нього вкладають величезні гроші. Наприклад, в Litecoin немає нічого істотно нового, і він не виживе в гонці за децентралізоване зберігання багатств».

На думку аналітика Fundstrat Global Advisors Томаса Лі, свого піку біткоін досягне, коли до ралі приєднаються більш консервативні інвестори, на кшталт пенсійних фондів. Він вважає криптовалюту — наступною великою хвилею інновацій.