«Відомості, які запитував АМКУ, стосувалися абонентських даних клієнта компанії, в тому числі інформації про телефонні розмови. Конституція України і закон „Про телекомунікації“ гарантують усім громадянам, користувачам мобільного зв'язку конфіденційність їх даних, отриманих при укладенні договору про надання телекомунікаційних послуг, в тому числі даних про отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрути передачі», — йдеться в повідомленні компанії.

Як повідомляє оператор, законодавство визнає такі відомості такими, що охороняються законом таємницею і встановлює спеціальний режим і порядок їх поширення. На сьогодні, підставою для передачі іншим особам такої інформації є згода самого абонента або рішення суду.

Оператор заявляє, що, пояснюючи неможливість надання інформації про абонентів на вимогу АМКУ, підкреслював обов'язковість дотримання визначених законодавством процесуальних процедур і наявності відповідних процесуальних документів.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що АМКУ оштрафував ПАТ «Київстар» на суму 54,4 тис. гривень за неподання інформації на вимогу регулятора.