— Добрий професіонал має бути впевнений в тому, що він не залишиться без роботи і що його працю буде належно винагороджено. А в сфері житлового та промислового будівництва України попит на кваліфіковані кадри традиційно високий, тому роботодавці-лідери зобов'язані давати своїм співробітникам і сучасні умови праці, і можливість повністю реалізувати свій потенціал всередині компанії. Сьогодні ми відкриті для справжніх серйозних інновацій, для нових стандартів життя, і втілення цих планів неможливо без здібних фахівців. Не тільки будівельників, але і представників інших професій. Їх професіоналізм — це гарантія якості нашої роботи, — підкреслив генеральний директор «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода.

Відзначаючи гідний рівень зарплати, укладачі рейтингу звертають увагу і на річні бонуси, на які можуть претендувати керівники середньої ланки. А також на можливість придбання житла зі знижкою, передбачену в якості мотивації для співробітників.

— Сьогодні ми бачимо, як власники та керівники компаній все більше уваги приділяють побудові ефективної системи роботи з персоналом. Брак хороших фахівців відчутний. Тому роботодавці усвідомлюють, що просто «красивої картинки» вже недостатньо. І все активніше докладають зусиль до того, щоб не просто розвивати та оптимізувати бізнес-процеси, але ще і створювати такі умови праці, при яких людина захоче у них працювати, — прокоментувала результати рейтингу генеральний директор «HeadHunter Україна» Марина Маковій.

Відбір переможців рейтингу проходив в два етапи. Спочатку автори відібрали по 10 компаній в кожній з 14 представлених в топі галузей. Всі вони входять до сотні найбільших в країні за річним оборотом і обсягом сплачених податків, а також вважаються лідерами у своїй сфері, перемагаючи в різних рейтингах в профільних ЗМІ. А трійки лідерів визначали вже шляхом голосування серед членів студентської організації «Студреспубліка» та читачів сайту focus.ua. Всього в складанні рейтингу взяли участь близько 5,5 тисяч осіб.