Коментуючи той факт, що Райффайзен Банк Аваль за рік «не поступився позиціями», укладачі рейтингу вказують на отриманий банком прибуток за дев’ять місяців 2017 року в розмірі 4 млрд грн та рентабельність капіталу, що перевищила 50 %. «Це кращий результат на ринку, який показує, що банк має успішну модель», — стверджує видання.

Український щотижневий загально-політичний журнал «Новое время» видається із травня 2014 року. Щороку видання друкує рейтинг найнадійніших банків країни.

Цьогоріч інвестиційна компанія Dragon Capital визначала місця в рейтингу, виходячи з суми балів, яку кожен із найбільших банків країни отримав на основі наступних показників: достатність капіталу, ліквідність, довіра вкладників, підтримка акціонерів, дохідність банку, якість активів та низка якісних показників (прозорість діяльності банку, збалансованість ризик-менеджменту та репутація).

Райффайзен Банк Аваль неодноразово відзначався серед найнадійніших банків країни. Зокрема, в 2017 році його було названо найкращим банком в Україні в межах конкурсу Awards for Excellence 2017 журналу Euromoney, а також кращим українським банком в рейтингу банків світу журналу Global Finance та кращим банком України в рейтингу Europe Banking Awards видання EMEA Finance.