За попередніми підрахунками, збитки перевищують $2,5 млн.

Про це ForkLog повідомив один з представників постраждалих, Вадим Левін.

«Група постраждалих користувачів переконана, що навіть якщо команда Bitcoin Gold непричетна до шахрайства безпосередньо, вона надала зловмисникам все необхідне для крадіжки монет, що робить винною», — пише видання.

Відомо, що команда Bitcoin Gold привернула третю особу для розробки відповідної екосистеми у вигляді електронного гаманця для генерації BTG-адреси. Цією третьою особою став розробник Джон Дасс, який в офіційному проекті Bitcoin Gold отримав статус «DEVELOPER» і відкрито закликав усіх користувачів вибрати розроблений ним гаманець.

Читайте також: Де витратити біткоін в Україні

Варто зазначити, що команда BTG підтвердила співпрацю з Джоном Дассеном, а Mybtgwallet назвала безпечним і нефейковим гаманцем.

Пізніше команда Bitcoin Gold зробила заяву, в якому дистанціювалася від розробок третіх сторін, зазначивши, що не несе ніякої відповідальності за дії Джона Дасса.

Зараз група з восьми чоловік веде переговори з розробниками. Ця група поставила перед командою Bitcoin Gold і керівником цього проекту Джеком Ляо наступні умови: «повне відшкодування за курсом 14-15 листопада або судові позови проти Ляо і кожного члена команди за допомогу у скоєнні злочину».

На виконання умов розробникам дали всього 24 години.

Читайте також: Обережно, бульбашка!

Як стверджують представники ініціативної групи з повернення коштів, команда BTG повідомила їм, що в даний момент співпрацює з ФБР з метою повернення грошей.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 10 листопада розробники повідомили дату запуску Bitcoin Gold.

Нагадаємо, запланований хардфорк Bitcoin Gold відбувся 24 жовтня, коли на блоці 491,407 був зроблений знімок блокчейну біткоіна.