Про це заступник голови НБУ Олег Чурій розповів в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер».

«Ми вважаємо, що Уряд зможе більш рівномірно випускати в ці кошти економіку і, за нашими прогнозами, вплив витрачання коштів до кінця року на стан валютного ринку буде досить незначним», - зазначив представник НБУ.

В той же час Чурій підкреслив, що на сьогодні зовнішньо-економічна кон'юктура є сприятливою для товарів українського експорту.

«Цього року ми бачимо збільшення експорту більш, ніж на 20%. Це пов'язано з дуже сприятливими цінами, преш за все на товари металургії, а це приблизно 35% українського експорту. Також непогані ціни і непоганий врожай є у агропродукції, тому ми не бачимо якихось причин, які б могли спричинити значні коливання на валютному ринку», - зауважив він.

Читайте також: Міжбанк очікує зміцнення долара

У відповідь на питання щодо подальшої співпраці України з Міжнародним валютним фондом заступник голови НБУ розповів, що Нацбанк прогнозує отримання $3,5 млрд від МВФ у 2018 році, у тому числі надходження наступного траншу вже у першому кварталі 2018 року.

Також Чурій наголосив, що після закінчення поточної програми співпраці з МВФ Україні необхідно буде започаткувати ще одну програму.