На доказ вони зняли відеоролик, який наочно демонструє можливість обходу системи Face ID за допомогою спеціальної маски. І це при тому, що на презентації Apple робила на цьому особливий акцент, запевняючи, що спеціально співпрацювала з виробниками масок, щоб навчити технологію Face ID відрізняти маски від справжніх осіб, повідомляє ITC.

У Bkav відзначили, що обдурити систему штучного інтелекту Apple їм вдалося завдяки розумінню основних принципів його роботи.

Використовувана для обходу захисту маска не була цілісною, а складалася з безлічі окремих частин особи, які в свою чергу були виготовлені з різних матеріалів.

Для створення маски використовувалося поєднання технологій 3D-друку з двомірними зображеннями ділянок особи, які попередньо пройшли спеціальну обробку. У числі інших частин обличчя, спеціально виготовлених для маски, компанія виділяє ніс. Каркас для нього був виготовлений за допомогою технології 3D-друку, тоді як сам він відлитий з силікону.

Фахівці особливо акцентують увагу на тому, що особливих витрат цей дієвих спосіб злому Face ID не вимагає. На створення маски вони витратили всього $150. Правда, тут варто враховувати, що мова суто про вартість витратних матеріалів.

В даному відео представлено доказ злому Face ID за допомогою маски.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що за заявою Apple, система розпізнавання обличь Face ID може давати збої при роботі з обличчями близьких родичів, наприклад, братів і сестер, а також з особами дітей віком до 13 років і близнюків.