«Ми випустимо нові пам'ятні банкноти в 100 гривень. Ця серія буде присвячена сторіччю Української революції 1917-21 років. Ми підготували цілу концепцію для серії таких пам'ятних банкнот», — розповів начальник департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

Рівно 100 років тому була випущена перша гривня. «Ось ці 100 гривень дизайном столітньої давності ми і перенесемо на пам'ятну банкноту номіналом 100 гривень, яка буде нагадуванням про ті часи», — підкреслив чиновник.

Як передає «Сегодня», за таким же принципом буде здійснено випуск пам'ятних банкнот і з іншими історичними дизайнами, які на початку XX століття змінювалися дуже часто. Так, наприклад, 100 карбованців дизайну 1918 року теж будуть відображені на одній з нових пам'ятних купюр.

Нацбанк також планує випустити і серію пам'ятних монет, присвячених подіям української революції початку двадцятого століття. Свій відбиток знайдуть такі події як створення державного банку України та створення української армії.

Як повідомляв «Мінфін», Нацбанк ввів у обіг дві пам’ятні монети номіналами 20 та 5 гривень «150 років Національному академічному театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка».