Частина співробітників переведуть в інші відділи, деяких звільнять, а штат фахівців з фінтеху, навпаки, збільшать. При цьому загальне число робочих місць, переданих роботам, досягне 30 000, повідомляє Хайтек.

Однією з перших процес автоматизації робочих процесів запустить японська банківська холдингова компанія Mizuho Financial Group. До 2021 року MFG автоматизує завдання, які сьогодні виконує 8 000 співробітників. До 2026 року роботи займуть вже 19 000 робочих місць.

За даними Nikkei Asian Review, чистий прибуток MFG з квітня по вересень впав приблизно на 20%. Новий план реорганізації компанії допоможе скоротити витрати за рахунок автоматизації.

Наприклад, холдинг планує консолідувати роботу банківських службовців, щоб їм не доводилося виконувати одні і ті ж дії. Також близько 100 рутинних робочих завдань візьме на себе нова роботизована система обробки. Поки MFG використовувала її тільки для введення даних при оформленні рахунків для трастів в онлайн-режимі.

До 2020 року компанія підключить до системи від 20 до 30 банківських відділень, а в майбутньому реорганізації піддасться 800 філій. Близько 200 співробітників, чиї робочі завдання будуть виконувати алгоритми, перейдуть на роботу в головний офіс вже цієї осені. Також Mizuho планує збільшити штат експертів з фінтеху.

Поміняти підхід до роботи має намір і банківська корпорація Sumitomo Mitsui Financial Group. У найближчі три роки компанія переведе в цифровий формат частину сервісів, що надаються банківськими відділеннями. SMFG вже відкрила в Японії 9 дата-центрів, які будуть займатися обробкою нових даних. До 2020 року задачі 4 000 співробітників будуть виконувати алгоритми.

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ також готується до реструктуризації. За словами президента банку Канецугу Міці, традиційна модель роботи комерційного банку привела до рецесії. У цих умовах компанія вимушена зробити ставку на цифрові технології і скоротити кількість підрозділів.

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ належить найбільшій фінансовій групі Японії Mitsubishi UFJ Financial Group. Всього MUFG планує автоматизувати 9 500 робочих місць, в тому числі замінити алгоритмами 30% персоналу в Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що найбільша фінансово-кредитна установа в канадській провінції Альберта ATB бере участь в тестуванні 48-дюймового (близько 122 см) робота-гуманоїда на ім'я Pepper.