Меморандум підписаний в ході офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Королівства Саудівська Аравія, повідомляє прес-служба МінАПК.

Згідно з повідомленням, міжурядовий документ на законодавчому рівні визначає конкретні напрямки двостороннього інвестиційного співробітництва в сільськогосподарській галузі та механізми заохочення інвестицій в сільське господарство.

«Сторони будуть здійснювати обмін інформацією про інвестиційне середовище, включаючи аграрну політику, правила та регулюючі нормативні акти з питань залучення інвестицій, податкового регулювання, потенційних інвесторів, із зазначенням їх потреб, а також наявності інвестиційних компаній, які мають намір проводити діяльність в галузі сільського господарства і діючі програми підтримки інвестицій», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сільське господарство є ключовою складовою торгово-економічного співробітництва між країнами, а частка продукції АПК в загальній структурі українського експорту до Саудівської Аравії — найбільша.

За даними Мінагрополітики, експорт сільськогосподарської продукції з України в Саудівську Аравію становить близько 80% загального обсягу вітчизняного експорту до Королівства.

За 9 місяців 2017 року експорт продукції сільського господарства становив 309,8 млн дол. В основному експортувалися: зернові злаки — $254 млн, масло — $25,2 млн, м'ясо і субпродукти (в основному, м'ясо птиці) — $11 млн; яйця — $1,6 млн, масло — $1,7 млн.