Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева під час колегії міністерства соцполітики, повідомляє «Урядовий портал».

За його словами, пенсійна реформа готувалася урядом тривалий період часу, з ретельним опрацюванням параметрів, оскільки стосувалася кожного – як нинішніх пенсіонерів, так і майбутніх.

«У результаті прийняття урядового закону нам вдалося запровадити нову справедливу формулу нарахування пенсій з диференційованим підходом та автоматичний перерахунок пенсій», — заявив міністр.

Читайте також: Стало відомо, якою буде мінімальна пенсія після реформи

За його словами, станом на сьогодні перерахунок пенсій здійснено для 10,2 млн осіб з урахуванням індивідуальних показників їхнього заробітку і страхового стажу.

В цілому середній розмір доплат становив 560 гривень, а середній розмір пенсій збільшився до 2447 гривень. Але в окремих категорій працівників в результаті осучаснення пенсій виплати зросли вдвічі, а то і втричі.

Читайте також: Пенсійна реформа: коли і як українці зможуть отримати по заслугам

«Люди вже отримали суму підвищень окремими виплатами і зрозуміли, що уряд не пішов шляхом зрівнялівки або рівних виплат усім. Індивідуальний перерахунок продемонстрував: чим більший стаж та вищий розмір заробітної плати – тим більший розмір підвищення до пенсії», — наголосив Рева.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber