Про це йдеться укоментарі Кабміну з посиланням на дані Дерстату.

Так, станом на 1 жовтня найбільший обсяг заборгованості (77,6% загального обсягу боргів) зафіксовано в промисловості, 31,7% цього обсягу припадає на Донецьку область і 14,5% — на Луганську. Загальна сума заборгованості по країні становить 2,47 млрд грн.

Разом з тим динаміку зниження заборгованості демонструють Житомирська, Закарпатська, Львівська, Херсонська, Харківська області.

По низці  інших областей, де зафіксовано зростання боргів на економічно активних підприємствах, спостерігається тренд фізичного зростання кількості підприємств боржників.

Зростання боргів із зарплати за кожним з таких підприємств — незначний, втім статистично він впливає на процентний показник загального зростання заборгованості.

Нагадаємо, за даними Держстату середній показник заробітної плати в Україні у вересні виріс в порівнянні з вереснем 2016 на 37,2%. Причому найбільше зросли зарплати військових, освітян та лікарів.

У регіональному розрізі зростання демонструють економічно активні підприємства всіх регіонів України.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що станом на 1 жовтня 2017 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати склала 2467,8 млн грн, з неї 1343,1 млн грн припадало на економічно активні підприємства.