• Українські компанії потрапили до таких міжнародних санкційних списків:
  • Санкційний список Міністерства фінансів США
  • Санкційний список Європейського союзу
  • Зведений санкційний список Австралії
  • Консолідований список осіб/організацій, до яких застосовані фінансові санкції Великобританії
  • Санкційний список Японії проти РФ у зв’язку з подіями в Україні

Як передає ЕП, в списки потрапили українські філії російських банків. А саме – Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ Банк у санкційних списках США та Японії.

Також під санкціями юридичні особи, що належать політичному оточенню Віктора Януковича. А саме — Компанії Курченка, Ставицького та Медведчука – у санкційному списку Міністерства США.

Компанії з орбіти Олександра Януковича, фірма, що оперує майном Дмитра Табачника в Криму, фірми Сергія Курченка, фірми Олега Царьова, що закликав до підтримки Новоросії, компанії голови проросійської політичної організації «Український вибір» Віктора Медведчука, компанії Андрія Клюєва, екс-голови президентської адміністрації Януковича, фірми екс-прем’єр-міністра України Миколи Азарова та компанії Едуарда Ставицького, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості. Цим особам заборонено в’їжджати на територію Австралії, вони також і під санкціями з боку США.

Крім того, постраждали юридичні особи, що належать фігурантам списку «Миротворець». А саме ватажки збройних формувань ЛНР/ДНР, серед них бойовики і терористи Олександр Захарченко, Павло Губарєв, Юрій Іванкін, Володимир Константинов та інші.

Під санкції потрапили також державні підприємства, що знаходяться на окупованих територіях і експлуатуються окупаційним режимом.

Експерти радять перевірити своїх контрагентів та разі виявлення їх у санкційних списках негайно припинити з ними співпрацю, щоб не потрапити під гарячу руку правоохоронців через необачну співпрацю з «токсичними» компаніями.