Про це під час прес-конференції заявив директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін, повідомляє кореспондент «Мінфіну».

За його словами, пули активів, які у рамках спільного пілотного проекту НБУ та ФГВФО продавалась на двох американських майданчиках та не були реалізовані, потрібно розформувати, а активи виставити на індивідуальні торги у системі ProZorro.

«Планується, що індивідуальний продаж заставних активів відбуватиметься у системі ProZorro.Продажі за „голландською моделлю“. При цьому, початкова ціна реалізації на перших, індивідуальних торгах становитиме 100% від балансової вартості і упродовж дня автоматично покроково знижуватиметься до 20%», — зазначив Ворушилін.

Крім того, директор-розпорядник додав, що у випадку, якщо аукціон не відбудеться, то наступного разу актив на торги виставлятиметься вже у складі пулу.

Нагадаємо, у рамках реалізації «пілотного проекту», на продаж було виставлено два пули заставних активів НБУ – права вимоги за кредитами, загальна заборгованість за якими становить 13 млрд грн.

Перший пул – права вимоги за кредитами банків «Київська Русь», «ВіЕйБі банк», «Дельта банк», «Єврогазбанк», «Златобанк» та «Актив-банк».

Загалом одним лотом виставлялися права вимоги за 47 кредитами, заборгованість за чкими перевищила 7 093,02 млн грн. Стартова реалізація лоту становила 810 млн грн.

Другий пул – права вимоги за кредитами банків «Київська Русь», «ВіЕйБі банк», «Єврогазбанк», «Златобанк» та «Актив-банк». Одним лотом виставлялися права вимоги за 58 кредитами, заборгованість за якими перевищила 6 540,24 млн грн. Стартова реалізація лоту становила 600 млн грн.