Про це написав віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на своїйсторінці в Facebook.

За його словами, першочергове право в отриманні пільгового кредиту на придбання доступного житла відтепер мають учасники АТО і внутрішньо переміщені особи.

«Вперше такий принцип ми заклали в порядок використання коштів за відповідною держпрограмою по забезпеченню громадян доступним житлом. На неї виділено 30 млн гривень», — заявив міністр.

Також за словами Зубко, в цьому році були змінені підходи до розподілу виділених коштів між регіонами — в залежності від кількості учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб.

Міністр розповів, що був затверджений порядок спрямування бюджетних коштів в області, схвалюється перелік об'єктів житлового будівництва, на добудову або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти.

За його словами, головним розпорядником бюджетних коштів є Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву та його регіональні представництва.