Як повідомили «Мінфін» в відомстві, деякі громадяни, які отримали суттєве підвищення пенсій не ймуть цьому віри та телефонують до відділень Пенсійного фонду України, щоб пересвідчитись у правдивості інформаційних сповіщень.

«Деяких громадян доводиться довго переконувати в тому, що вони нарешті отримали пенсію, яка відповідає їхній багаторічній важкій праці», — заявили в Мінсоцполітики.

Як тепер рахуватимуть пенсії - формула

Також чиновники пояснили, що одразу після набрання чинності Законом про пенсійну реформу, були проведені заплановані та завчасно підготовлені заходи щодо інформування населення про новий розмір пенсійного забезпечення та нарахування доплат.

Таким чином, констатується в повідомленні, пенсіонери отримують сповіщення про надходження додаткових коштів та їхню кількість. В підтвердження своїх слів Міністерство публікує записи таких телефонних розмов.

Як повідомляв «Мінфін», з 11 жовтня в Україні діє пенсійна реформа, а з нею розпочато і так зване, осучаснення пенсій. Разом з набранням чинності документом, почалося і так зване осучаснення пенсій.