Про це йдеться у повідомленні регулятора.

«Сьогодні статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки регулятора, мають Ощадбанк та  ПриватБанк, — йдеться у повідомленні.

Зокрема тепер до зберігання запасів готівки НБУ окрім банків, що здійснюють інкасацію коштів та перевезення валютних цінностей, можуть бути залучені також банки, що користуються послугами з інкасації інших банків або юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації .

»У цьому випадку, доставка готівки за призначенням може здійснюватися як самим банком, так і підрозділами інкасації іншого банку/юридичною особою, що має ліцензію Національного банку на надання банкам послуг з інкасації (відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України)", — зазначив регулятор.

Крім цього, постанова вносить зміни до переліку інформації, яка надається банками до Нацбанку для отримання статусу уповноваженого, а саме, доповнено вимогами щодо відповідності технічного стану сховищ (сейфів) вимогам нормативно-правових актів НБУ з наданням копій відповідних сертифікатів стосовно технічного стану сховищ (сейфів) .

Постанова № 96 набирає чинності з 5 жовтня 2017 року.