За словами Мартіна Уайлдбергера, виконавчого віце-президента RBC з інновацій та технологій, застосування технології розподіленого реєстру прискорить і спростить обробку платежів, а також дозволить знизити витрати на їх обслуговування, передає Forklog.

Дослідницький центр RBC в Торонто займався розробкою системи протягом останніх шести місяців, використовуючи програмні рішення з відкритим вихідним кодом, розроблені міжгалузевим блокчейн-консорціумом Hyperledger.

Читайте також: Кожен п'ятий центробанк запровадить блокчейн в найближчі 2 роки

Кілька тижнів банк інтегрував технологію в існуючі системи, і зараз вона дублює основний реєстр RBC, дозволяючи банку відстежувати платежі між США і Канадою в реальному часі.

«Ми хотіли створити дублюючий реєстр, щоб продемонструвати потенціал цієї технології, яка поки ще перебуває на стадії доопрацювання», — сказав Уайлдбергер.

Цікаво, що в травні Банк Канади заявив, що не використовуватиме блокчейн в якості базової інфраструктури для міжбанківської платіжної системи. Після року вивчення цієї технології регулятор прийшов до висновку, що цей підхід вимагає занадто багато зусиль.