Гривня може подешевшати до 27,90 грн/$ на кінець 2017 року і до 29,55 грн/$ — до кінця наступного. Такий висновок міститься в свіжому випуску «Україна: перспективи розвитку. Консенсус-прогноз», опублікованому Мінекономрозвитку.

Підсумки тижня. Як ми ще не кидали інвесторів

Долар дорожчає. Хвилі від зростання ставок в США докочуються штормом до ринків, що розвиваються. Транш МВФ для України залишається під питанням. А з валютного ринку почали надходити тривожні сигнали. Підсумки тижня, що минає, в своєму блозі на НВ традиційно підвів Сергій Фурса.

Звідки гроші. Банки перевірять доходи українців

Банки починають перевіряти джерела походження коштів українців. Питання можуть задавати при проведенні будь-яких фінансових операцій, якщо банкіри вирішать, що вони ризиковані. «Мінфін» розбирався, кому банки будуть відмовляти в обслуговуванні.

Також читайте: Як банки перевіряють доходи ФОПовців

У рейтингу економічних свобод Україна посіла 149 місце зі 159

У рейтингу країн за рівнем економічної свободи Україна посіла 149 місце зі 159 можливих. Про це свідчать дані доповіді «Економічна свобода в світі: щорічний звіт-2017» Інституту Фрайзера.

Україні потрібна визначеність в питанні призначення керівника центробанку — МВФ 

Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман поговорив з «Мінфіном» про реформи в кулуарах Ukrainian financial forum — 2017, організованого групою ICU. Він також пояснив, що Києву потрібно зробити, щоб отримати наступний транш МВФ.

Про що в НБУ розповіли керівникам 40 великих банків

У минулий вівторок представники центробанку розповіли банкірам про те, щовідбувається в стінах регулятора, в банківському секторі і в українській економіці вцілому. Вийшло досить оптимістично. "Мінфін" вибрав головне.

Шість нюансів депозитних договорів

Для вкладників як ніколи актуальним є питання: як вибрати найвигідніший варіант та отримати максимальний дохід за депозитом? Як правило, труднощі виникають вже на етапі вибору вкладу. Банки розробили десятки депозитних програм з найрізноманітнішими ставками та умовами. «Мінфін» вирішив розібратися, чим вони відрізняються.

Костянтин Ворушилін: Переплачувати за активи ніхто не хоче

Фонд гарантування вкладів не зміг продати активи банків-банкрутів, які перебували в заставі у НБУ, на американських біржах. З молотка хотіли пустити два пула, зі стартовою вартістю понад $20 млн і и $30 млн кожен. Сумарно до них входили права вимоги за кредитами на суму понад 13 млрд гривень.

Шахраї вигадали новий спосіб проникати в «Приват24»

Аферисти навчилися використовувати можливості Інтернет-банкінгу в своїх цілях. Для цього все частіше використовують мобільну сім-карту, до якої прив'язаний Інтернет-банкінг власника картки. Про це йдеться в дайджесті Національної програми сприяння безпеці електронних платежів і карткових розрахунків SАFЕ CARD.

НБУ розпочав щомісячно оприлюднювати показники діяльності банків

Національний банк України розпочав регулярне оприлюднення інформації про індивідуальні показники діяльності банків щомісячно.