«З початку вересня 2017 року середні роздрібні ціни на бензин марки А-95 в цілому по Україні зросли більш ніж на 5%. Аналогічна ситуація спостерігається на ринку роздрібної торгівлі дизельним паливом. Така ситуація не могла лишитися поза увагою комітету, оскільки синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій», — відзначається в повідомленні.

З метою з’ясування відповідності дій учасників ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції, в Антимонопольному комітеті України проводиться відповідне дослідження, у ході якого направлено запити про надання інформації до Державної фіскальної служби, Міністерства економічного розвитку та торгівлі та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Крім того, комітет направив запит компаніям, у яких найвищий рівень цін, про надання інформації та пояснень причин підвищення роздрібних цін на бензин і дизельне паливо.

«У разі виявлення на ринках бензинів та дизельного палива ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Антимонопольним комітетом України будуть вжиті відповідні заходи», — зазначили у відомстві.