В Україні почали дорожчати квартири. Правда, зростання цін поки ледь помітне. Експерти пояснюють цю тенденцію декількома причинами: сезонним фактором та зростанням долара. Але терміново купувати житло «поки не подорожчало» не варто — вже незабаром ціни відкотяться назад.

НБУ попередньо схвалив покупку «дочки» Сбербанку

Національний банк України попередньо схвалює купівлю ТАСкомбанк ВіЕс Банку, який належить російському Сбербанку. Про це розповіла заступник голови НБУ Катерина Рожкова. 

Чи переходять українці на безготівку

Починаючи з минулого року, кожен квартал НБУ звітує про зростання безготівкових платежів. В рамках стратегії Cashless Economy, НБУ навіть поставив амбітну мету: збільшити частку безготівкових платежів до 55% від загальної кількості до 2020 року, що на 31% більше, ніж у 2015 році. Але українці не поспішають відмовлятися від готівки.

В Україні рівень тіньової економіки знизився до 37% ВВП

Рівень тіньової економіки в першому кварталі 2017 року знизився до 37% ВВП, зменшившись на 6 п.п. в порівнянні з показниками за аналогічний період 2016 року. Це сталося завдяки зростанню ділової активності в легальній економіці, поліпшенню інвестиційного та бізнес-клімату в країні.

Дослідження: Куди українці їздили відпочивати і чим розраховувалися у відпустці

У період відпусток українці воліли розраховуватися картками, а не знімати готівку за кордоном. При цьому найпопулярніша країна, де найбільше було здійснено покупок, оплачених платіжними картами — Польща.

Данилюк назвав пріоритетні напрямки реформ

Міністр фінансів Олександр Данилюк назвав 4 пріоритетних напрямків реформ для України: податки, земля, приватизація, правоохоронці та суди.