З приводу новини про те, що ПриватБанк перестав нормально проводити валютообмін в Приват24.

Часто чую від колег-банкірів, що ПриватБанку було більше дозволено, ніж іншим банкам. Це повна маячня. Ці ж горе-банкіри розкажуть вам, що і рахунок в банку можна відкрити, не поставивши 65 підписів на тонні паперу.

Якщо ми бачили, що якийсь закон суперечить здоровому глузду, ми починали палити з усіх гармат, відстоюючи права клієнтів. Ми залучали дорогих юристів. Ми ходили в НБУ, як на роботу, беручи їх змором. Мало не приковуючи себе наручниками до батареї!

Читайте также: Галина Пахачук: через 3-5 лет будем показывать ПриватБанк покупателям

Заборонено проводити валютообмін, крім як в касовому блоці? А ну давайте глибше розберемося, що таке касовий блок? А давайте глибше зрозуміємо, що таке валютообмін в дистанційних каналах? А як відбуваються карткові транзакції? На жаль, в Приваті не залишилося бізнесменів, які зададуть сотню питань, перш ніж скласти лапки і погодитися на відключення важливого для клієнтів сервісу.

Будь-який закон має діапазон для трактувань, і ми використовували будь-який шанс, щоб отримати можливість трактувати його на користь клієнтів. Виключно в правовому полі.

Візьміть Uber, Gett та інші сервіси, які вчинили революцію в таксосервісі. Не минає й тижня, щоб в якій-небудь країні їх не заборонив суд, а їх водія не побили ліцензовані таксисти. Але вони борються за права своїх клієнтів, завдяки чому вся ця зашкарубла індустрія заграла новими фарбами, а ми, клієнти, отримали якісно новий сервіс.

Але найлегше, звичайно, скласти лапки. Навіщо потіти, якщо можна просто піти на чергову конференцію або влаштувати безглузду нараду, правда?