Про це йдеться в повідомленні агентства Kyodo.

Як повідомляється, таке рішення керівництва концерну пов'язано з регулярним введенням по всьому світу більш жорстких екологічних норм і вимог до витрати палива.

Крім того, таким чином японська компанія розраховує зміцнити свої позиції на європейському ринку, де подібні тенденції впроваджуються найбільш активно, повідомляє ТАСС.

До теперішнього часу Mazda в основному робила ставку на економічні дизельні і бензинові двигуни, проте в її лінійці присутня і гібридна модифікація хетчбека Axela.

У серпні Mazda і Toyota оголосили про намір укласти партнерство з метою розробки автомобілів з електродвигунами і створення спільного підприємства на території США.

Розширення їх партнерства відбувається в зв'язку з зміцненням тенденції до формування світового ринку автомобілів за рахунок продукції великих концернів, серед яких, крім Toyota — Volkswagen, альянс Renault-Nissan і General Motors.

Також рішення двох компаній включитися в боротьбу за частку на ринку електромобілів пов'язане з посиленням екологічних норм по всьому світу і рішенням влади Великобританії і Франції перестати продавати машини з дизельними і бензиновими двигунами до 2040 року.