НБУ постійно підкреслює, про очищення банківського сектора та його позитивних результатах. Мовляв, банківський сектор став більш прозорим, фінустанови — більш надійними.

Тому українці знову їм довіряють та повертають на рахунки свої кошти. «Мінфін» вирішив подивитися, чи це так.

Капіталізація Bitcoin обвалилася на $18,5 млрд

Біткойн значно подешевшав в середу після різких висловлювань глави JPMorgan Chase Джеймса Даймона, який назвав криптовалюту «шахрайством», падіння капіталізації криптовалюти досягло $18,5 млрд.

Олег Чурій: Гривня не буде девальвувати восени

Національний банк в черговий раз не став міняти облікову ставку. Ось уже майже 4 місяць вона залишається на рівні 12,5%. На традиційному брифінгу заступник глави НБУ Олег Чурій назвав основну причину такого рішення: інфляція перевищила цільові показники. Але все це тимчасові труднощі, — вважають в Нацбанку. Зростання цін повернеться до цільових показників вже в другому кварталі 2018 року.

Ефект від безвізу. Поки що «нуль»

11 вересня виповнилося 3 місяці, як Україна живе в безвізовому режимі. Які висновки можна зробити за першими результатами його дії, в своєму блозі на НЧ написала голова підкомітету щодо питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Верховної Ради Анна Романова. «Мінфин» публікує скорочений текст колонки.