«У Державній фіскальної службі наполягають на тому, що криптовалюта біткоін не може бути засобом платежу. При цьому така позиція ніяк не підкріплена законодавчою базою. Ми вважаємо, що операції з біткоіном закону не суперечать, і почали їх приймати», — зазначив керуючий партнер юрфірми Михайло Ільяшев.

За його словами, біткоін вже грає важливу роль в міжнародному бізнесі і світовій економіці, тому потрібно зважати на реалії ділового світу.

«Цифрові валюти вже тут, і наші клієнти очікують від нас гнучкості при транзакціях, які дає біткоін, а будь-які спроби фіскальних органів підмінити собою Верховну Раду приречені на провал. Поки законодавчий орган не заборонить використання криптовалют, а це навряд чи станеться, ми будемо працювати з ними», — додав Ільяшев.

У Ільяшев і Партнери відзначили, що не бачать юридичних перешкод для прийому криптовалюти і вітають намір Ради з фінансової стабільності визначити правовий статус криптовалюты в Україні.

«В Естонії, де ми працюємо з 2016 року, біткоін вже визнали віртуальною валютою — альтернативним платіжним засобом — і мають намір запустити власну національну криптовалюту Estcoin, забезпечену державними гарантіями, яка буде функціонувати в країні нарівні з євро», — говорить Ільяшев.