У 2017 році банки серйозно знизили ставки за депозитами фізичних осіб. З січня по вересень річні гривневі вклади подешевшали майже на 3%. Середні ставки за доларовими депозитами за цей час опустилися на 1,9%, по вкладах в євровалюті — на 2,07%. Банкіри попереджають, що це не межа. До кінця поточного року прибутковість вкладів фізичних осіб може впасти ще більше.

Накопичувальна система пенсійного страхування почне працювати з 2019 року — віце-прем'єр

Накопичувальна система пенсійного страхування почне працювати з початку 2019 року, прогнозує віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Чого хочуть люди на єврономерах

Сьогодні вранці під стінами Кабміну проходила акція водіїв автомобілів на іноземних номерах, які ввезли машини на територію України, не сплативши митних зборів. Вони вимагають змінити правила імпорту, зробивши автомобілі доступними для всіх українців. За даними «Мінфіну», уряд був готовий піти їм на поступки і навіть підготувало відповідний проект закону.

Рейтинги України: поруч з Венесуелою і Белізом

Чергове покращення суверенного рейтингу України агентством Moody's підняло в українському суспільстві та професійному середовищі на новий рівень дискусію про те, чи готова Україна до нових самостійних позик на зовнішньому ринку, і у скільки ці позики будуть обходитися. Про це в своєму блозі написав член виконкому Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран.