Мінфін - Курси валют України

Встановити
madein80ss
madein80ss
9 червня 2021, 21:23
Andrii, Львів
Доброго вечора колеги.
Маю наступне питання. В 2020 році я почав робити свої внески на НПФ рахунок. В той самий час паралельно зареєстрував себе як ФОП і з 2020 року отримую дохід відповідно теж як ФОП, а не як найманий працівник. Недавно вирішив зайнятись поверненням податкової пільги і не маючи в цьому досвіду звернувся до свого адміністратора — АЦПО. Там сказали, що ФОП це зовсім інша історія і я повинен проконсультуватись з податковою. Так як моїм ФОП рахунком займається інша консалтингова компанія, звернувся з цим питанням до них. Після довгих досліджень вони видали вердикт — ФОП не має права на податкову знижку!
Тому саме питання: чи стикався хтось з такою ситуацією і чи правда що ФОПи не мають права на відшкодування 18% вкладень?
Якщо чесно, логіки тут ніякої не бачу. ФОП як і найманий працівник платить податок, то чому нема повернення? Наперед дякую за відповідь.
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
8 липня 2021, 17:09
Радіймо, Андрію.

Законодавці мають певну логіку: вони дають своєрідний хабар найманцям, аби маніпулярувати ними на виборах. Звідси і інші пільги.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 3

+
0
14938457
14938457
29 червня 2021, 22:02
#
Добрий вечір!
Відшкодування про яке ви пишете, в розуміння Податкового Колексу України називається Податковою знижкою зі сплати податку на доходи фізичних осіб. Виходячи з цього отримати її можуть тільки особи, які сплачують податок на доходи фізичних осіб. Якщо ФОП сплачує податки на загальній системі оподаткування, тобто 18% від доходу, як наймані працівники — він може отримати податкову знижку, а якщо ФОП зареєстрований на спрощеній системі і сплачує єдиний податок (а не ПДФО) він отримати знижку не може, оскільки він не сплачує податок з якого ця знижка надається.
+
0
uainvestor
uainvestor
29 жовтня 2021, 13:15
#
Держава, нажаль, системно нищіть підприємців, як не карантинами, то незнижками податків. Бо це не їхній лохократ.
+
0
mary27
mary27
20 липня 2021, 22:53
#
Как много-много раз писала, дэржава считает, что ФОПам налоговый вычет не положен.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися