Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 березня 2020, 11:47

Лікар у смартфоні

Дистанційна медична допомога стає популярною серед клієнтів банків, страхових компаній і МФО.

Сьогодні, коли світ переживає пандемію коронавірусу, оперативний віддалений доступ до медичної консультації стає вкрай актуальним. Корисний цей сервіс і з багатьох інших причин. Можливість в будь-якому місці і в будь-який час зв'язатися з лікарем — цінна послуга, яка може помітно поліпшити наповнення банківських і страхових продуктів як додаткова опція. І з сервісом «Likar online» це цілком реально.

Спробуємо розібратися, що собою являє цей сервіс і як він працює.

Що таке Likar online

Це сервіс надання медичних послуг без відвідування медзакладів.

Likar online — одна з перших організацій, яка ввела послуги телемедицини на українському ринку, почавши роботу в січні 2019 року. Сьогодні компанія обслуговує вже більше 50 000 клієнтів. Лікарі сервісу надають клієнтам понад 1000 консультацій щомісяця.

Популярність сервісу швидко зростає. Все більше число клієнтів оцінюють його зручність і користь. Можливість не питати поради у Google або у «всезнаючих» родичів-знайомих, а отримати у будь-який час дня і ночі якісну медичну допомогу у кваліфікованого лікаря, ось що ця послуга дає в першу чергу. А отже дозволяє економити дорогоцінний час і берегти здоров'я.

Користь і зручність Likar online відразу оцінив вітчизняний фінансовий ринок. Партнерами компанії є вже більше 15 банків, страхових компаній і МФО. Наприклад, банки пропонують своїм клієнтам придбати сервіс окремо або в якості доповнення до базового продукту:

  • в якості подарунка своїм ВІП клієнтам
  • разом або замість страховки від нещасного випадку у договорах кеш або потреб кредитування;
  • разом з кредитними або зарплатними картками.

Популярний Likar online і серед страхових компаній. Вони часто вводять цю послугу в набір опцій за страховими полісами медичним страхування (ДМС) тих, хто виїжджають за кордон (ВЗР), накопичувального страхування (НЖУ), а також продають як окремий продукт.

Зацікавилися ним також великі торгові мережі техніки. В планах у них — дати можливість своїм клієнтам придбати цей продукт відразу при купівлі смартфона.

Секрет популярності сервісу серед корпоративних партнерів зрозумілий — він дозволяє миттєво підвищити якість наповнення вже існуючих продуктів. При цьому він дійсно актуальний для клієнтів (позичальників, вкладників і страхувальників) і здатний зберегти їм здоров'я та працездатність.

Переваги Likar online

Переваг у Likar online дуже багато. Але звернемо увагу на 3 важливих «за», які роблять сервіс незамінним.

По-перше — швидкість взаємодії і швидкість діагностики

Лікар протягом 3 хвилин після отримання питання, зв'язується з клієнтом. Партнер Likar online — медичний центр Consilium Medical, фахівці якого мають доступ до найсучасніших діагностичних технологій. Завдяки цьому швидкість прийняття лікарем рішення з приводу діагнозу або лікування значно зростає.

По-друге — відстань і час більше не перешкода.

Користування сервісом Likar online прибирає між лікарем і пацієнтом будь-які межі, і відстань стає вже не критичним фактором при наданні медичної допомоги. Спеціальна програма, встановлена ​​на смартфон або комп'ютер, дає можливість консультувати пацієнтів і відстежувати лікувальний процес у найвіддаленіших куточках країни в режимі 24/7. Формат спілкування — будь-який зручний для клієнта — чат, аудіо або відео.

По-третє — особистий кабінет під «7 замками».

Історія консультацій клієнтів Likar online зберігається в їх особистому кабінеті. Причому це кабінет особистий в прямому розумінні цього слова. Доступ до нього має тільки клієнт і дотримується повна конфіденційність щодо його персональних даних. За бажанням клієнт може завантажити і зберігати там медичну документацію, а також при необхідності поділитися нею з лікарем.

Для кого цей сервіс?

Лікар, який доступний в один клік і який завжди на зв'язку, стане в нагоді кожному. Але незамінним рішенням сервіс є для:

  • ділових людей — бізнесменів і працівників офісів, у яких не вистачає часу на відвідування лікарів;
  • вагітних у декретній відпустці і молодих мам, які відповідальні подвійно і за своє самопочуття, і за здоров'я дитини;
  • мешканців віддалених регіонів, у яких взагалі немає доступу до медичної допомоги, не кажучи вже про лікаря з високою категорією;
  • мандрівників, оскільки вони часто залишають межі країни, а так вони можуть швидко отримати консультацію, навіть без наявності страховки;
  • людей з хронічними захворюваннями або всіх тих, хто хоче отримати другу думку лікаря за своєю недугою.

Як це працює

Для того, щоб використовувати сервіс телемедицини, потрібно виконати кілька нескладних кроків:

  1. Завантажити мобільний додаток Likar online та зареєструватися в кабінеті клієнта. Логін і пароль до нього надійде вам на пошту і телефон.
  2. Обрати лікаря. Це може бути черговий терапевт або педіатр, які консультують цілодобово. Або ж можна записатися до лікаря вузькопрофільної спеціалізації. Вони консультують в режимі роботи клініки і в цьому випадку надається перевага відеозв'язку.
  3. Отримати консультацію. Черговий лікар зв'яжеться з клієнтом протягом 3 хвилин. Формат спілкування — будь-який зручний для клієнта — чат, аудіо або відеозв'язок.

Деякі важливі питання, які часто виникають у відношенні до практики телемедицини, ми поставили одному із співзасновників, керуючому партнеру компанії «Лiкар Онлайн» Денису Денисенко.

Телемедицина в Україні і в світі – чи нове це явище? Чи можна лікувати по телефону і чи законно це?

Телемедицина — далеко не нововедення. Діяльність у цій сфері в Україні регулюється указом МОЗ № 681 від 19.10.2015 року. Але дійсно набувати популярності в Україні ця послуга почала тільки зараз. Хоча в багатьох країнах світу телемедицина — давно знайомий метод надання медичної допомоги. За багато років він позитивно зарекомендував себе серед лікарів усіх континентів.

Чи може телемедицина замінити класичну медицину?

Очевидно, повністю не може. У класичної медицини немає альтернативи, коли мова йде про необхідність госпіталізації, або проведення процедур, що вимагають присутності лікаря. Але телемедицина — це унікальний додаток. Він дозволяє вчасно поставити діагноз, а в багатьох випадках перевірити діагноз, поставлений іншими лікарями.

Ви згадали про перевірку діагнозів. Що мається на увазі?

На жаль, лікарі також здатні помилятися і якщо висновки вашого дільничного або сімейного лікаря викликають у вас сумнів, то за допомогою сервісу телемедицини ви можете отримати незалежну медичну експертизу як з приводу діагнозу, так і з приводу методів лікування. Мати незалежну думку часто дуже важливо — незалежно від того, підтверджує вона наявні висновки про стан вашого здоров'я чи ні. До того ж це допоможе довести лікарську помилку і запобігти можливій шкоді здоров'ю.

Телемедицина економить тільки час або також і гроші?

І час, і гроші. У США, наприклад, порахували, скільки часу і грошей економить щороку кожен мешканець країни, який користується послугами телемедицини: 4 години і 158 доларів. 158 дол! — це більше, ніж коштує річна передплата.

Як можна спробувати скористатися вашим сервісом?

Давайте зробимо так: кожен, хто дочитав до кінця цієї статті, може надіслати свої контакти: ПІБ, телефон, назву своєї компанії та посаду, яку він займає на адресу likar@likaronline.com.ua і ми надамо пробний доступ до нашого сервісу — з ним можна буде отримати консультацію будь-якого з наших лікарів.

Коментарі - 9

+
+30
Holman
Holman
1 квітня 2020, 8:13
#
Сайт аккуратненький. 15 врачей. Левые отзывы.
+
0
denismobil
denismobil
1 квітня 2020, 10:28
#
Отзывы настоящие. Можете сами проверить. Я могу дать тестовый доступ.
+
0
Andy Stash
Andy Stash
1 квітня 2020, 11:45
#
1) Які ще є обмеження крім того що описано в «Чи може телемедицина замінити класичну медицину»? Наприклад, чи можна і чи законно дистанційно визначати діагноз і призначати лікування?
2) Чи несе сервіс юридичну відповідальність за не вірний діагноз чи за не вірне призначення лікування?
+
0
denismobil
denismobil
1 квітня 2020, 13:13
#
1) да, диагноз можно поставить. Телемедицина в Украина регулируется приказом Минздрава Про затвердження нормативних документів щодо застосування телемедицини у сфері охорони здоров’я від 19.10.2015  № 681https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1400-15

2) ответственность несет врач и клиника, как владелец мед лицензии. 
+
0
Elena1997
Elena1997
7 квітня 2020, 11:42
#
С одной стороны — это лучше, чем совет соседки по принципу «мне помогло, значит и тебе поможет», с другой стороны — это нарушение неписанного правила врача, основанного на многолетнем негативном опыте. Правило гласит — никогда не лечи человека по телефону, не видя его. Здесь, конечно, можно говорить о развитии техники для общения, но как провести дистанционно ту же аускультацию, перкуссию и пальпацию, оценить пульс и т.д., пока не придумали.
Что касается консультации с анализами на руках. Многие мои сокурсники в случаях, когда нужна консультация «не от винта», переделывают анализы в тех лабораториях, которым доверяют (не путать с благодарностью лабораторий врачам) и таки оказываются правы в своём недоверии.
+
0
54022684
54022684
1 квітня 2020, 12:57
#
Уже достаточно давно существует https://medikit.ua/ . Правда самому не довелось воспользоваться. BTW стартап Гонтаревой, вроде как
+
0
denismobil
denismobil
1 квітня 2020, 13:42
#
Мы примерно одновременно стартовали, но на текущий момент клиентов у нас больше
+
0
melifaro2012
melifaro2012
1 квітня 2020, 18:52
#
На картинке «Гастроэнтеролог, Педиатр, 6 года опыта» - система не рассчитана на такой большой опыт? :)
А так вообще интересно.
+
0
denismobil
denismobil
2 квітня 2020, 12:06
#
Спасибо, исправим :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися