Мінфін - Курси валют України

Встановити

Картковий курс Євро вище,ніж у інших банків. Списання дуже довге, а конвертувати долари на євро неможливо

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
SIV Tal 9 березня 2024, 20:32
Картковий курс Євро просто шалений! 8 березня, наприклад, курс був більшим на 1,7% від інших банків (порівняння з А-Банк, Монобанк, УкрСіб). Щоб дізнатися реальний курс списання з картки потрібно чекати декілька днів. Банк обирає за ці дні найбільший курс, щоб списати більше? Перекинути долари з доларової карти на ЄВРО карту неможливо: для цього потрібно спочатку продати долари банку, а потім купити Євро. Незручно. У іншіх банків (А-Банк, Моно) це просто. Пора робити висновки
Райффайзен Банк
Відповідь банку
10 березня 2024, 9:24
Добрий день!

Перш за все вдячні за очікування відповіді.
Нам відверто прикро, що у Вас склалась така думка при використанні послуг Банку. Ми постійно працюємо над удосконаленням нових сервісів та послуг та цінуємо кожного клієнта Банку та намагаємось створити комфортні умови обслуговування.

Хочемо пояснити, Банк здійснює свою діяльність в рамках нормативних документів і процедур, які передбачені і діють в Банку, з обов’язковим урахуванням та дотриманням вимог чинного законодавства України, у тому числі постанов і інструкцій Національного банку України, а також правил міжнародних платіжних систем Visa International та MasterCard Worldwide.

При здійсненні операцій з рахунку за допомогою картки, списання коштів відбувається наступним чином: в момент здійснення операції блокується необхідна сума коштів на рахунку. В заблокованому стані кошти перебувають до моменту надходження від банка, що обслуговує торгову точку/банкомат (банк-еквайр), запиту на фактичне списання коштів по операції, за якою власником картки раніше було отримано товар (послугу)/кошти з банкомату. Коли операція вже здійснена (заблоковано відповідну суму коштів на рахунку), банком-емітентом списується сума трансакції з рахунку клієнта та надсилається до банка-еквайра.

При цьому, максимальний строк блокування коштів за здійсненою операцією встановлюється безпосередньо МПС і, відповідно до Правил МПС, становить до 8 календарних днів, після чого заблокована сума списується або автоматично розблоковується та стає доступною на рахунку.
У разі проведення операцій відмінної від валюти рахунку, перерахунок проходить на момент остаточного списання і відображення у виписці. Контролювати рух коштів можливо використовуючи виписку у застосунку «Райффайзен Онлайн».

Також, звертаємо увагу, що крос-обмін (з рахунку в Євро на доларовий та навпаки) не передбачений у Райффайзен Онлайн. При цьому, Ви можете купити валюту з лімітом 50 тис. грн. в місяць з розміщенням на поточний/картковий рахунок в USD або EUR. Райф на постійній основі запроваджує акційний курсопад для можливості купити валюту за дуже вигідним курсом, інформація, щодо акцій завжди публікується завчасно на сайті Банку та у соціальних мережах на офіційній сторіночці.

Ми дякуємо, що залишились небайдужі та написали відгук. При цьому, якщо у Вас є незакриті питання, радо допоможемо розібратися, достатньо залишити свої дані у приватних повідомленнях з детальним описом звернення.

З повагою та турботою,
@RaifHelp

Коментарі - 3

+
0
Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
9 березня 2024, 21:19
#
А почему нет? Кто-то на кредитах, а кто-то на валютных операциях зарабатывает
+
0
SIV Tal
SIV Tal
9 березня 2024, 22:27
#
Це про погіршення умов. Раніше у Райфу був найкращий валютний курс, але зараз ситуація стала не ок для споживача банківських послуг. Це не скарга, а відгук
+
0
SIV Tal
SIV Tal
10 березня 2024, 11:29
#
Дякую, за швидку відповідь. Я клієнт Райфу з 1999 року (коли він ще був Аваль) та я розумію, що банк надійний, тому я з вами 25 років. Але на ринку дуже велика конкуренція та я не думаю, що інші банки порушують інструкції НБУ чи щось ще, коли списання валютних транзакцій по картках день в день і не є сюрпризом, як у Райфі, коли сума списання вище на 3й день, тому що курс виріс за ці дні. Це неприємно. Лояльність знижується. Тому й написав. Тепер вимушений змінювати свої звички та більше використовувати послуги інших банків. Мій відгук — це спроба показати, що, нажаль, я помітив «погіршення» для свого гаманця, вам обирати, чи спостерігати за конкурентами, а споживачам банківських послуг обирати банки з прозорими умовами без неприємних неочікуваних речей.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Відгуки про Райффайзен Банк 📝 / Картковий курс Євро вище,ніж у інших банків. Списання дуже довге, а конвертувати долари на євро неможливо