Мінфін - Курси валют України

Встановити

Зловживання повноваженнями, затримки і фінансове вигодовування банку за рахунок клієнтів

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
svchkar 30 квітня 2024, 21:03
Я хочу висловити своє глибоке незадоволення у зв’язку з діями служби підтримки A-Bank, які мають ознаки непрофесійного та неналежного обслуговування.

Нещодавно моєму обліковому запису було раптово заблоковано можливість здійснення P2P переказів, без попередження чи чітких пояснень. Банк зажадав надання доказів надходження коштів, відомостей про осіб, які перераховували мені кошти та яким я перерахував кошти, та цілі цих трансакцій. Відправлення декларації про доходи — їх не задовольняє, договір про продаж нерухомості — їх не задовольняє і не визнається як підтвердження доходів. Не визнаються жодні законні документи і після цього знову запитуються докази. Замість оперативного вирішення проблеми, ситуація затягується на тиждень з повторними шаблонними запитами тієї самої інформації, яку я вже надавав, що створило враження знущання наді мною.

Кульмінацією стало те, що після чергового звернення до служби підтримки і надання інформації, яку вони запросили, мені було повідомлено про розірвання банком ділових відносин на підставі статті 15 закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», без адекватного роз’яснення реальних причин таких дій. Служба підтримки банку зажадала заяву для перерахунку коштів на мій рахунок в іншому банку, але навіть цей процес затягнувся невиправдано довго і досі не завершено, хоча пройшло набагато більше ніж регламентовані ними три календарні дні(наразі вже 2 тижні).

На жаль, подивившись коментарі інших клієнтів в інтернеті, стає зрозуміло, що ситуація не є унікальною, а має масовий характер і є досить поширеною. Досвід інших користувачів, який я проаналізував, показує схожий патерн: Після блокування рахунків, банк систематично відмовляє у прийнятті законних документів, таких як декларації про доходи або договори купівлі-продажу нерухомості, як дійсних доказів доходів; Затримує будь-який розгляд ситуації; Ігнорування будь-яких пояснень клієнтів. Ці дії створюють враження, що банк зловживає своїми повноваженнями для фінансового вигодовування за рахунок своїх клієнтів. Навіть якщо банк зрештою погоджується на повернення коштів, то він, за їх нововведеним пунктом тарифу, стягує 30% з поверненої суми.

Це все відбувається у важкий воєнний час, коли вся країна об'єднується для допомоги один одному: банк користується ситуацією, коли увага держави і суспільства спрямована на війну, і зловживає своїми повноваженнями, щоб займатися нечистою діяльністю — масовим грабунком клієнтів, при цьому необґрунтовано звинувачуючи усіх своїх клієнтів у цьому.
Абанк
Відповідь банку
Підтримка Абанку 1 травня 2024, 10:12
Добрий день!

Банк діє згідно ст. 7, 11 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», тому змушений запитувати необхідні документи та аналізувати фінансові операції Клієнтів з метою виявлення фінансових операцій фінансового стану та/або змісту діяльності Клієнта, тому будь-які фінансові операції можуть вимагати підтвердження джерела походження коштів.

За результатом перевірки, Банком прийнято рішення, згідно з яким будуть розірвані укладені з Вами договори та закриті поточні рахунки, на підставі абзацу третього частини 1 ст. 15 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», а також відповідно до пункту Умов та правил Банку 3.3.11., де зазначено право Банку припинити договір в односторонньому порядку.

Ми завжди відповідально ставимось до питання регламентів та робимо все можливе для їх виконання. В деяких випадках, на жаль, може виникати черга та це призводить до збільшення строку переказу залишків коштів відповідно наданим реквізитам.

Ми взяли Ваше питання на контроль та вже передали його на пришвидшення. Зробимо все можливе для скорішого вирішення. Просимо очікувати зарахування коштів відповідно до наданих Вами реквізитів. За результатом Вас проінформують.

Коментарі - 2

+
+16
natashaGra
natashaGra
30 квітня 2024, 21:43
#
Лучше и не напишешь
+
+2
natashaGra
natashaGra
1 травня 2024, 11:37
#
Представитель даже не заморочиося ответить — стандартное клише. Как говорится уровень банка сразу виден
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Абанку

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.8 43.6
USD 39.6 40.2
Всі курси банку

Курс валют в Абанку

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.8 43.6
USD 39.6 40.2
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Абанк 💰 / Відгуки про Абанку 📝 / Зловживання повноваженнями, затримки і фінансове вигодовування банку за рахунок клієнтів