Мінфін - Курси валют України

Встановити
SerhiyTron
Сергій Тронь Сергій Тронь
Зареєстрований:
14 березня 2023

Останній раз був на сайті:
23 квітня 2024 о 16:42
Сергій Тронь — Сергій Тронь
6 жовтня 2023, 10:03

Чому біткоїн приречений на зростання і як на цьому заробити за допомогою акцій майнерів

Крипторинок, незважаючи ні на що, залишається перспективним для інвестицій, а блокчейн продовжує розвиватися та приречений на успіх. Іноді його може охоплювати тривожність чи навіть скептицизм, але, певен, це тимчасове явище. А ще це шанс для вигідних вкладень, які можна буде об'єктивно оцінити.

Цікаве дослідження з цього приводу нещодавно провели аналітики сінгапурського криптосервісу Matrixport (належить мільярдеру-підприємцю Джихану Ву) з оборотом $5 млрд на місяць, що обслуговує клієнтів із 40 країн. Після аналізу ринкової ситуації вони дійшли висновку, що найкращою інвестицією на 2024 рік стануть акції громадських компаній, які займаються видобутком біткоїну. Людям порадили сформувати диверсифікований портфель з паперів майнерів, що котируються.

Причому зараз якраз вигідно купувати ці акції, завдяки дисконтам, що склалися. Папери, що мають значний потенціал для зростання, можна придбати з уцінкою 30-33%. Як приклад наводяться кілька компаній: HIVE Digital (HIVE), Bitfarms (BITF) та Iris Energy (IREN). У Matrixport розрахували, що при зростанні біткоїну до $30 тис. за монету акції майнерів можуть зрости в ціні на 97%, а якщо курс «битка» досягне $70 тис., то прибутковість інвестицій взагалі рветься на 570% або вище.

Останнім часом курс Bitcoin перебуває на плато – утримується в діапазоні $26,5-27 тис. Не бачу в цьому нічого страшного чи непередбачуваного. Ринок таке вже проходив жодного разу, спокійно приймаючи думки скептиків, що нагнітають негатив. Я спокійно ставлюся до думки скептиків, але вірю у довгострокові перспективи біткоїну та його подальше зростання. Питання, яких саме значень він досягне, залишається предметом дискусії, і кожен аналітик має свою точку зору — це нормально. Однак факт, що криптовалюти не вичерпали свій потенціал, незаперечний, і це підтверджується інвестиціями у цю галузь.

Наприклад, у вересні цього року стало відомо, що MicroStrategy, найбільший корпоративний власник біткоїнів у світі під керівництвом Майкла Сейлора (розробник аналітичного програмного забезпечення для бізнесу), докупила додаткові монети на суму $150 млн. Компанія повідомила про купівлю 5445 BTC за середньою ціною близько $27 На даний момент вона володіє 158 245 BTC, що оцінюється в $4,68 млрд.

Не припиняються і технологічні розробки, в які також вкладаються великі зусилля і капітали. Вони дають результати. Тиждень тому Bitmain (виробник майнінгового обладнання) на конференції в Гонконгу представив новітню модель Antminer S21 HYD з хешрейтом 335 TH/s (терахашів за секунду) та коефіцієнтом енергоефективності 16 J/TH (джоулів на терахаш). Зараз ценайпотужніша машина для виробництва біткоїну. Попередній рекорд з майнінгу належав пристрою WhatsMiner M53S++ від компанії MicroBT з потужністю 320 TH/s (терахашів за секунду).

Платіжні системи розширюють можливості використання криптовалют. Американський гігант PayPal оголосив про запуск послуги з переведення криптовалюти в долари для своїх клієнтів із США. Нову можливість забезпечує співпраця партнерами – Consensys та Ledger. Люди можуть купувати крипту на платформі, а потім проводити доларову конвертацію через гаманці Consensys та Ledger та відправляти звідти долари на рахунки PayPal. Усі транзакції мають відбуватися швидко, без перебоїв.

Істотно зростає популярність блокчейну, технологію розвивають великі та відомі компанії. Наприклад, нещодавно стало відомо, що «дочка» Sony – Sony Network Communications – збирається створити блокчейн разом із Startale Labs для розвитку Web3 та запуску власних продуктів. Це не чутки, а офіційна заява глави Sony Network Communications Джуна Ватанабе. А розробник – Startale Labs – вже зареєстрував підприємство в Сінгапурі зі стартовим капіталом $730 тис. До цього про розробку на блокчейні власної платіжної системи заявив один із найбільших банків JPMorgan. Так фінансисти хочуть прискорити та здешевити транзакції для своїх клієнтів.

Можна не сумніватися, що технології ставатимуть дедалі досконалішими, і кількість нових проектів продовжить зростати. Ця динамічна галузь не стоїть на місці і постійно еволюціонує, що є основою для залучення великих інвестицій та збільшення вартості різних криптовалют, включаючи біткоїн. Важливо пам'ятати про це та приділяти увагу розвитку ринку, особливо, коли скептики намагаються викликати сумніви.

Переглядів: 526, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися